Goedkope camera met 4K 60FPS kopen

Ik dacht wel ‘even’ een DSLR of systeemcamera met 4K en 60 frames per seconden te kopen, nou dus niet! Het is verdomde lastig om een knappe 4K camera met 60P te kopen.

Waarom 60 frames

Als je 60 frames per seconden filmt en het afspeelt op 30 frames dan is je slowmotion véél mooier, dan een vertraagde 30 frames.

*Film je in 24 frames (wat niet zo handig is in Europa), dan moet je de sluitertijd van 60 naar 50 frames vertalen.

Goedkope 4K60P camera

Panasonic Lumix GH5

De Panasonic Lumix GH5 is veruit één van de bekendste en goedkoopste systeemcamera’s die er is. Het probleem is alleen dat het een micro four third sensor heeft met een autofocus die op contrast werkt. Een beetje achterhaald als je het mij vraagt. Zeker als je kijkt naar de camera’s met een snelle autofocus die allemaal veel grotere sensoren hebben.

Nikon Z6

De Nikon Z6 doet mij niet zoveel omdat Nikon en Canon in zijn algemeen achterlopen, maar de onderstaande video zette mij wel aan het denken. Hij is niet goedkoop, maar als ze ooit met hun historie het niveau van Sony en Panasonic bereiken, dan voorspelt dat veel goeds.

4K30P alternatief

Sony A7

Als je het mij vraagt dan is Sony momenteel wel het beste merk als het gaat om goedkope 4K camera’s. Ze hebben mooie kleuren en de autofocus is waarschijnlijk wel het beste wat je momenteel kunt krijgen.

Ik heb gekeken naar de A7iii en de aankomende A7R iv. Natuurlijk wil je het nieuwste van het nieuwste, maar als ik kijk naar de verschillen tussen de 3 en 4 dan maakt het weinig uit. Ik denkt daarom dat ik tijdelijk een Sony a7iii ga gebruiken totdat er een 4K60P versie komt.

Sony A6600

Tijdens het schrijven van dit blog is ook de Sony a6600 uitgekomen. Het is de opvolger van de A6500. Hij staat hoog op mijn lijstje, maar als je het beste wilt dan wil je natuurlijk ook fullframe en dat heeft deze camera niet. Als hij 4K60P had en de A7 had dit niet, dan was het misschien een ander verhaal geweest.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog