Wie is Leo van Welij?

Leo in derde persoon. Gewoon omdat het kan.

Leo van Welij is de eigenaar van deze site en heeft een fascinatie voor brillen in de breedste zin van het woord. Dronken en/of vermoeid? Neem een knappe Ray-Ban. Slimmer lijken? Neem een dik jaren 60 montuur van bijvoorbeeld Tom Ford.

Van Welij

De achternaam van Leo (‘Van Welij’) spreek je uit als ‘Van Wé-lie’. Het is een unieke achternaam die regelmatig verkeerd wordt geschreven. Het komt daardoor regelmatig voor dat hij ‘Van Welij met een lange ij’ moet zeggen.

De historie van de achternaam van Leo is hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van Wely, een plaats in de provincie Gelderland.

Wely is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Neder-Betuwe, gelegen in de provincie Gelderland. Het ligt in het oosten van de gemeente tussen Dodewaard en Andelst. – Wikipedia

Ontslag

Leo is ooit een keer als vrijwilliger ontslagen. Waar dit is geweest, dat weten alleen zijn naaste vrienden en familie. Het mysterie wordt toch regelmatig als grappige opmerking gebruikt als hij iemand aan het helpen is.

Voor de mensen die héél graag willen weten waar hij is ontslagen; zoek het op in de geschiedenis van Wikipedia. Daar zou ergens een afgewezen Wiki-pagina moeten rondzwerven met meer informatie.

https://leovanwelij.nl/blog/wikipedia-afgewezen/

Leeftijd

De leeftijd van Leo blijft net zo onbekend als de historie van de achternaam ‘Van Welij’. Het vermoeden bestaat dat hij eind twintig is, maar niemand wilt dit bevestigen. Misschien is het ook maar goed dat zijn leeftijd onbekend blijft.

Wat kan je verwachten

Wil je graag alles weten van Leo van Welij en brillen, dan moeten we je teleurstellen. Leo blijft liever verscholen op zijn zolderkamer, maar als je regelmatig langskomt, dan zal je hem ongetwijfeld beter leren kennen.

Social media

Ter afsluiting de socialmedia-accounts van Leo: